سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص نامه یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص فشار مضاعف مالیاتی به اصناف و شرکت های دانش بنیان توضیحاتی ارائه نمود.

مهرداد بذرپاش با طرح این سوال که علت تغییر رفتار سازمان امور مالیاتی کشور با شرکتهای دانش بنیان در نحوه محاسبه مالیات آن شرکتها چیست؟ و نیز علت فشار مضاعف مالیاتی بر تمام اصناف چه می باشد و طبق چه مکانیزمی دنبال می شود؟

بر اساس قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، درآمد مشمول مالیات شرکتها و موسسات دانش بنیان ناشی از قراردادها و فعالیت های تحقیق و توسعه و تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط توسط همان شرکتها و موسسات، به مدت 5 سال از تاریخ صدور مجوز برای هر شرکت یا موسسه دانش بنیان از پرداخت مالیات موضوع ماده 105 قانون مالیاتهای مستقیم معاف می باشد.

تا کنون فهرست 40 شرکت دانش بنیان با ذکر مصادیق فعالیت های دانش بنیان از طریق دبیرخانه شورای عالی علوم, تحقیقات و فناوری برای عملکرد سال 1392 به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام شده و نیز 1300 شرکت نیز توسط این کارگروه به این سازمان اعلام که مطابق مقررات اقدام لازم به عمل خواهد آمد.

در خصوص سوال این نماینده مجلس شورای اسلامی در رابطه با علت فشار مضاعف مالیاتی بر اصناف نیز آمده است: مطابق قانون، صاحبان مشاغل از لحاظ تشخیص درآمد مشمول مالیات به سه گروه تقسیم می شوند.

دسته اول شامل صاحبان مشاغلی که برحسب قانون مکلف به ثبت فعالیتهای شغلی خود در دفاتر روزنامه و کل هستند.

دسته دوم ملزم به ثبت فعالیتهای شغلی خود در دفاتر درآمد و هزینه و دسته سوم ملزم به نگهداری صورت وضعیت درآمد و هزینه می باشند.

در صورتیکه مودیان به وظایف قانونی خود عمل ننمایند، رسیدگی به پرونده مالیاتی آنها مطابق مقررات ماده 97 قانون و با توجه به قراین و ضوابط موضوع مواد 152 و 153 این قانون و دیگر قوانین و مقررات موضوعه انجام می پذیرد.

اخبار حسابداری/شبکه اخبار اقتصادی و دارایی

کد خبر:5247